🎥 Dylan Groenewegen wint de 1e etappe in de Ronde van Hongarije die door een massale val ontsiert wordt

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
🎥 Dylan Groenewegen wint de 1e etappe in de Ronde van Hongarije die door een massale val ontsiert wordt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dylan Groenewegen heeft de 1e rit in de Ronde van Hongarije gewonnen. Hij won de massasprint die net daarvoor door een massale valpartij ontsierd werd. Egan Bernal was erbij betrokken. Groenewegen is de 1e leider in Hongarije.

Voor de 1e rit in de Ronde van Hongarije zakten de renners af naar de regio rond Szentgotthard. Daar legden ze 2 grote ronden af, goed voor een afstand van bijna 170 km. Er werd een massasprint verwacht. 

Al snel vertrokken 5 renners. Daarbij zat ook Ward Vanhoof van Flanders-Baloise. Ze kregen bijna 3 minuten voorsprong, maar de sprintersploegen controleerden al snel. Het peloton knabbelde geleidelijk van de voorsprong en op 25 km was de kopgroep alweer gegrepen. 

Alle ploegen maakten zich op voor de sprint in Szentgotthard, maar bij het ingaan van de laatste kilometer was er een massale valpartij. Onder meer Egan Bernal was erbij betrokken. 

Dat deerde de sprintersploegen niet om verder de massasprint voor te bereiden. Het werd uiteindelijk een fotofinish tussen Calew Ewan, Dylan Groenewegen en Sam Bennett, maar Groenewegen werd als winnaar aangeduid. Hij won voor Sam Bennett en Caleb Ewan. De Nederlander is ook de 1e leider in Hongarije. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties