🎥 Jonge Belg maakt indruk met geweldige aanval, iedereen valt in katzwijm: "Jezus!"

🎥 Jonge Belg maakt indruk met geweldige aanval, iedereen valt in katzwijm: "Jezus!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Dstny blijft scoren met de volgende generatie renners. Jarno Widar won de eerste bergrit in de Baby Giro en pakte zo meteen de roze leiderstrui. En daarbij maakte hij echt wel heel veel indruk op jan en alleman.

Jarno Widar is één van de toptalenten bij Lotto Dstny. Hij won bij de junioren al de Alpenklassieker, de Ronde van Vlaanderen en het Belgisch Kampioenschap. Ook in de Baby Giro heeft hij flink indruk gemaakt, door in de etappe van dinsdag iedereen eraf te rijden.

Een beklimming van net geen twintig kilometer wachtte op de renners als sluitstuk van de derde etappe naar Pian della Mussa, goed voor in totaal 134 kilometer. Een kilometer voor de streep ontbond Jarno Widar zijn duivels.

Veel indruk gemaakt door Jarno Widar

Aan de streep had hij al 21 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers. "Ik viel aan en alleen Toussaint en Rondel konden me volgen. Ze wilden niet samenwerken, dus op een kilometer voor de streep besloot ik aan te vallen. Dit is ongelooflijk", aldus de winnaar in een reactie bij Het Laatste Nieuws.

Widar

Op de sociale media viel iedereen ondertussen in katzwijm voor de jonge Belg. De manier waarop hij zijn aanval plaatste en daarmee meteen iedereen op flinke achterstand wist te zetten? Daar was iedereen vol lof voor.

De Baby Giro duurt nog tot zondag. Dan weten we op Jarno Widar opnieuw een topkoers mag bijschrijven op zijn palmares. Daarbij zijn er ook nog twee flinke ritten in het gebergte, dus er kan zeker nog veel gebeuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties