Lotto Soudal met zes Belgen en toch wel één verrassing naar de Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal met zes Belgen en toch wel één verrassing naar de Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal heeft de achtkoppige selectie voor de Ronde van Frankrijk nog niet bekendgemaakt, maar het is stilaan duidelijk welke acht renners de Belgische WorldTour-ploeg op 6 juli in Brussel aan de start laat komen. Er komen normaal gezien zes Belgen aan het vertrek.

Dat Caleb Ewan naar de Tour trekt, is al heel lang bekend. De Australische pocketsprinter moet Lotto Soudal ritoverwinningen in de massasprints schenken. Hij krijgt als lead-out de ervaren Duitser Roger Kluge en onze landgenoot Jasper De Buyst mee. 

Ook Tiesj Benoot was al een tijdje zeker van zijn selectie voor de Tour. De Drongenaar die vierde werd in de Ronde van Zwitserland, mikt vooral op een ritzege en niet op het algemene klassement. Ook de deelname van Tim Wellens en Thomas De Gendt stond al lang vast. Die laatste begint aan zijn tweede van drie grote rondes dit seizoen. 

Eerste Tour sinds 2013 voor Monfort

Nog twee plaatsen over bij Lotto Soudal. Die vrije plaatsen gaan naar allrounder Jens Keukeleire en Maxime Monfort, misschien toch wel de verrassing in het gezelschap.

De ervaren Waal was niet zo lang geleden nog op hoogtestage met Benoot en kan zijn ploegmaat bijstaan in het hooggebergte. Het is voor Monfort, sinds 2014 naar Lotto Soudal gekomen, pas zijn eerste deelname voor de ploeg van Marc Sergeant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties