Thomas De Gendt kan het weer niet laten: "Bergtrui is mooie troostprijs"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Thomas De Gendt kan het weer niet laten: "Bergtrui is mooie troostprijs"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt vertrouwde ons enkele dagen voor de Ronde van Spanje nog toe dat de bergtrui absoluut geen doel was in de Vuelta. Maar kijk nu: na negen etappes rijdt de Lotto Soudal-renner maandag in de bergtrui.

Thomas De Gendt was één van de vier Belgen die mee was in de ontsnapping van zondag. "We wisten dat de kans groot was dat de vlucht een vrijgeleide zou krijgen", legt De Gendt zijn poging uit bij zijn team. "Ik wist al meteen dat het moeilijk zou zijn om de rit te winnen, want er waren enkele goede klimmers bij."

Onze landgenoot veroverde op drie beklimmingen het maximum van de punten en komt zo aan de leiding in het bergklassement. De Gendt leek even solo te gaan, maar hield zich in. "Na een top reed ik door en had ik een kloofje. Maar door de tegenwind besloot ik om de andere jongens terug te laten komen."

Laatste klim te steil

"De voorlaatste klim van de dag was te steil voor mij. De bergprijs is uiteindelijk een mooie troostprijs. Of ik de trui verder nog kan dragen, dat zien we wel. Maandag wacht een heel zware rit met aankomst bergop, dan ben ik de trui waarschijnlijk al kwijt. Het doel blijft nog steeds om in deze Vuelta een ritzege te boeken", besluit De Gendt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties