Oppermachtige Quintana zet Vuelta naar zijn hand, Etixx-Quick Step mag vieren

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Oppermachtige Quintana zet Vuelta naar zijn hand, Etixx-Quick Step mag vieren

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vijftiende rit in de Ronde van Spanje was er eentje om duimen en vingers van af te likken. Al vroeg in de etappe geraakte Chris Froome geïsoleerd. Hij verloor kostbare tijd. Het was Gianluca Brambilla die mocht zegevieren.

Bij de start van de etappe was het meteen volop koersen geblazen. Chris Froome liet zich verrassen en geraakte met onder meer Esteban Chaves en Simon Yates in een tweede groep terecht. In de kopgroep vooraan waren leider Nairo Quintana en Alberto Contador wél aanwezig.

Froome moest al zijn ploegmaats opsouperen om de voorsprong te verkleinen, maar de voorsprong bleef intact. De winnaar van de Tour mocht van geluk spreken dat de Astana-renners de top tien-klassering van Michele Scarponi moesten verdedigen. Daardoor bleef de voorsprong van de kopgroep altijd om en bij de 2 minuten.

Brambilla verrast

Quintana bleef op de slotklim met Contador en Brambilla over, El Pistolero moest op 2 kilometer van de top echter afhaken. En Brambilla? Die had ondertussen nog geen trap teveel gegeven. Met hun tweeën gingen ze sprinten voor de dagzege, Brambilla profiteerde van al het werk van de Colombiaan en pakte de ritzege. Quintana heeft dan weer een belangrijke stap richting eindwinst gezet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties