Overzicht Vuelta: deze Belgen stelden teleur in de afgelopen drie weken

Redactie
| 0 reacties
Overzicht Vuelta: deze Belgen stelden teleur in de afgelopen drie weken

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Spanje zit er op en dat betekent dat we kunnen terugblikken op de prestaties van onze landgenoten. De Belgen die ons aangenaam verrast hebben zijn maandag al aan bod geweest, vandaag bespreken we de 'mindere' Belgen.

Hoewel de Vuelta voor ons land een echt succes was met 4x ritwinst, waren niet alle landgenoten op een zeer hoog niveau. Sommigen hadden daar excuses voor: een valpartij, een zwaar seizoen, ... Thomas De Gendt kende een enorm sterke Tour de France in juli. De Oost-Vlaming pakte ritwinst op de Mont Ventoux en werd tweede in het bolletjesklassement.

Het seizoen van De Gendt was dus al geslaagd, maar de renner ging in Spanje op zoek naar een nieuw ritsucces. Hoewel hij zich al meteen de eerste dagen liet opmerken, reed De Gendt daarna nog amper 'in the picture'. Daar zitten die drie loodzware weken van juli zeker voor iets tussen. Op naar het volgende doel dus, Thomas.

Thomas De Gendt kende al een heel sterke Tour

Maxime Monfort en Bart De Clercq spraken voor de Vuelta in Zaventem hun ambitie uit om de top tien te halen. Te hoog gegrepen voor beide renners, hoewel De Clercq na zijn zware valpartij zijn kansen niet helemaal kon verdedigen. Pech dus voor De Clercq, die na het missen van de Tour dus ook een teleurstellende Vuelta kende.

Voor Maxime Monfort is het duidelijk dat op het algemene klassement mikken heel moeilijk wordt. Monfort heeft niet de benen om met de sterkste renners mee naar boven te klimmen. Volgende keer dan toch maar eens op ritwinst proberen te mikken, waarom niet?

Ook voor Philippe Gilbert - die toch een doel had gemaakt van de Vuelta - liep de Ronde van Spanje af op een sisser. 'Phil' ging wel op zoek naar die ritzege, maar de Gilbert van vier jaar geleden kregen we nooit echt te zien.

Bovendien stapte de BMC-renner al vroegtijdig uit de koers. Gilbert wilde zich voorbereiden op het EK van aanstaande zaterdag in Plumelec. Daar kan Gilbert een teleurstellend seizoen toch een beetje opfleuren, alvorens naar Etixx-Quick Step over te stappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties