Sven Nys ziet andere kansen voor jonge Belg: "Hij is niet 'de nieuwe Boonen'"

Redactie
| 4 reacties
Sven Nys ziet andere kansen voor jonge Belg: "Hij is niet 'de nieuwe Boonen'"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Dauphiné verraste hij door knap 13e te worden in de eindstand. Een nieuw Belgisch klimtalent was geboren, al wil Tiesj Benoot voorlopig nog geen keuze maken en een klassieke renner blijven. Sven Nys geeft hem alvast advies.

Benoot staat voor zijn eerste Tour de France. Sven Nys besprak zijn capaciteiten als renner. Benoot liet in de Dauphiné een goede indruk op hem na. "Ik vind Benoot, gezien zijn beperkte explosiviteit, meer een renner voor dat soort werk dan voor het Vlaamse voorjaar", opent Nys in HLN.

Nochtans werd hij al snel gebombardeerd als een nieuwe revelatie voor het voorjaar. "Hij is niet 'de nieuwe Boonen', die we twee jaar geleden na zijn vijfde plaats in de Ronde met z'n allen in hem meenden te ontwaren. Ook Benoot is een geweldige atleet. Maar hij heeft andere capaciteiten."

"Benoot is een renner die heel veel en heel lang fietst. Zijn motor is groot genoeg. Als hij dat trainingsvolume wat kan beperken en durft te investeren in korte, explosieve arbeid, zal hij op den duur in gelijk welke koers tot zijn recht komen", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties