Greg Van Avermaet verandert het geweer van schouder voor laatste Tour-week

Redactie
| 9 reacties
Greg Van Avermaet verandert het geweer van schouder voor laatste Tour-week

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de tweede rustdag heeft ons land nog geen ritzege beet in de Ronde van Frankrijk. Ook Greg Van Avermaet blijft dus nog steeds met lege handen achter na twee weken Tour, al ziet hij nog kansen in de derde en laatste week.

Van Avermaet kreeg in Longwy en afgelopen zaterdag in Rodez de kans op ritwinst. Maar het bleef bij een respectievelijk vierde en tweede plek. In de laatste Tour-week zijn er geen aankomsten op zijn lijf geschreven, dus zal de BMC-renner een andere aanpak hanteren.

"Ik kan meegaan met een lange ontsnapping. Ik heb het nog al gedaan. Vorig jaar heb ik zo gewonnen", aldus Van Avermaet in HLN. Dinsdag is er al een eerste kans. "Het peloton is stilaan moe, de ploegen van de sprinters zullen het minder makkelijk hebben om de koers te controleren. Voor de klassementsploegen hoeft het niet zo. Dat biedt opties..."

'Blijven proberen'

Ook zondag probeerde de olympische kampioen het nog. Al zat hij niet mee in de aanval van de dag. "Het is kwestie van op het juiste moment mee te schuiven. Ik hoop op nog een paar goeie dagen, dan kan ik nog wel een keer meeglippen en het dan proberen. Ik ga het in ieder geval blijven proberen. De conditie is er, het moet gewoon een beetje meezitten."

Van Avermaet in de Tour van 2016
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties