Team Sky met straatlengte voorsprong best verdienende ploeg in de Tour, Belgische ploegen doen het niet onaardig

Redactie
| 0 reacties
Team Sky met straatlengte voorsprong best verdienende ploeg in de Tour, Belgische ploegen doen het niet onaardig
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome heeft voor de vierde keer in zijn carrière de Tour de France op zijn naam geschreven. Zijn ploeg Team Sky is daar zeker niet armer door geworden, want de Britse ploeg verdiende 716.590 euro in de afgelopen Tour. Geen enkele ploeg doet beter.

Team Sky verdiende in totaal maar liefst 716.590 euro aan de voorbije editie van de Ronde van Frankrijk. Dat heeft de Britse ploeg uiteraard te danken aan de gele truien en de eindwinst van Chris Froome. Sky blijft zo met een ruime voorsprong Cannondale-Drapac (243.250 euro) en Team Sunweb (177.790 euro) voor.

Cannondale mocht nummer twee Rigoberto Uran daarvoor dankbaar zijn, bij Sunweb hadden bolletjestrui Warren Barguil en groene trui Michael Matthews een groot aandeel in het prijzengeld. Beide renners schreven ieder ook twee ritten op hun naam. AG2R-La Mondiale, de ploeg van nummer drie Romain Bardet, viel net naast het podium.

Belgische ploegen op 5 en 6

De Belgische ploegen deden het zeker niet slecht en mochten ook een mooie som bij op de rekening schrijven. Nummer vijf Quick-Step Floors, dat vijf ritten won met Marcel Kittel, verdiende 115.440 euro. Lotto Soudal, dat wel geen enkele rit won, deed een plekje slechter en mocht 87.590 euro mee richting België nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties