Wielrennen

Dit duo is volgens 'Keizer van het Kuipke' Iljo Keisse topfavoriet voor de Zesdaagse van Gent

Dit duo is volgens 'Keizer van het Kuipke' Iljo Keisse topfavoriet voor de Zesdaagse van Gent

Iljo Keisse zal vanaf vanavond een aandachtige toeschouwer zijn op de Zesdaagse van Gent. De Gentenaar is er door een pinkblessure niet bij in het Kuipke.

"Ik zal nu voor het eerst rustig naar de Zesdaagse kunnen kijken", opent Keisse bij Sporza. "Ik probeer er zelf een goeie week van te maken en er van te genieten. Ik ga vanavond zeker een kijkje nemen, om te zien wie er klaar voor is. Als renner was ik altijd hypernerveus voor die eerste avond."

Keisse ziet twee landgenoten als topfavorieten voor eindwinst. "De Ketele en De Pauw zijn de topfavorieten, de Australiërs Cameron Meyer en Callum Scotson staan er net onder. Maar zij hebben niet het thuisvoordeel en deze piste is zeer technisch. Maar Meyer is van het beste wat er momenteel op de piste rijdt. Hij is wereldtop."

"Ik heb altijd gevoeld dat deze Zesdaagse me geen nadeel geeft"

Voor Keisse is het nog eventjes veel rust en op de rollen fietsen. Eindelijk eens een echte rustpauze voor de Oost-Vlaming. "Niemand is echt blij, want dit komt door een blessure", aldus Keisse. "Maar het is nu zo en ik heb inderdaad enkele weken niets gedaan. Ik kan nu weer opbouwen vanaf nul, zoals de meeste ploegmaats doen."

"Maar ik moet anderzijds afwachten of ik er beter of minder van zal zijn. Ik heb altijd gevoeld dat deze Zesdaagse me geen nadeel geeft. We zien volgend voorjaar wel of dit goed was voor mij of niet", besluit Keisse.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.