Gilbert blikt vooruit op 2018 en zijn twee grote doelen: "Ik wil gewoon weten dat ik het geprobeerd heb"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Gilbert blikt vooruit op 2018 en zijn twee grote doelen: "Ik wil gewoon weten dat ik het geprobeerd heb"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na een succesvol seizoen in 2017 richt Philippe Gilbert zijn pijlen op het seizoen in 2018. Het grote doel is natuurlijk om de overige twee Monumenten (Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo) te winnen.

Gilbert zal natuurlijk op het voorjaar focussen. "De lente is mijn favoriete deel van het seizoen, dus het is niet onlogisch dat ik me opnieuw op die eendagskoersen zal toeleggen", opent Gilbert bij zijn team. "Iedereen weet dat ik ervan droom om Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix te winnen om zo mijn palmares te vervolledigen met die twee Monumenten."

La Primavera en de Hel van het Noorden zijn de twee grote doelen, al zal Gilbert de rest natuurlijk ook niet laten liggen. "Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix in mijn zicht hebben, geeft me heel wat motivatie, maar het zal niet alleen om deze wedstrijden gaan. Ik wil in alle klassiekers competitief zijn."

Wielersport zonder spijt verlaten

"Ik ben de voorbije seizoenen erg succesvol geweest in de klassiekers en ik zal gegarandeerd blij zijn als ik er nog één win voor ik op wielerpensioen ga. Ik neem de dingen gewoon zoals ze komen. Ook al win ik niet alle Monumenten, ik wil gewoon weten dat ik het geprobeerd heb en als de tijd rijp is, ik het wielrennen zonder spijt kan verlaten", aldus GIlbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties