Gilbert weet al hoe hij Parijs-Roubaix gaat aanpakken: "Misschien moet ik wel met een gsm in de achterzak rijden om Tom Boonen om advies te vragen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Gilbert weet al hoe hij Parijs-Roubaix gaat aanpakken: "Misschien moet ik wel met een gsm in de achterzak rijden om Tom Boonen om advies te vragen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn overwinning van vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen heeft Philippe Gilbert de smaak te pakken. De Ardennees focust zich in 2018 nog meer op het eerste luik van het klassieke voorjaar.

Hoofddoelen worden niet langer de Waalse klassiekers, maar wel Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Die laatste koers liet hij in het verleden doorgaans schieten om zich te focussen op de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

“Ik vind dat ik in mijn carrière een heel logische keuze heb gemaakt", licht Gilbert in Het Nieuwsblad zijn switch toe. "Eerst wou ik Luik en Lombardije winnen omdat je daar lichter voor moet zijn en moet kunnen klimmen. In de Ronde en Roubaix gaat het meer om de power, daar moet je sterk zijn. Omdat ik meer aankan dan alleen de helleklassieker, wachtte ik alleen al om het risico op valpartijen zo lang om deze topkoers te rijden."

Hopen dat Boonen komt kijken

In de Hel van het Noorden mist Gilbert uiteraard de nodige ervaring. "Misschien moet ik Parijs-Roubaix wel met een gsm in de achterzak rijden om Tom Boonen om advies te vragen", grapt de voormalige wereldkampioen. "Sinds hij gestopt is, hoorde ik hem nog niet. Hij is met andere dingen bezig. Dat is logisch. Ik hoop wel dat Boonen naar Roubaix komt kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties