Gebekvecht van de UCI en Lotto Soudal over niet-deelname Bjorg Lambrecht, al heeft Belgische team bewijs klaar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Gebekvecht van de UCI en Lotto Soudal over niet-deelname Bjorg Lambrecht, al heeft Belgische team bewijs klaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De niet-deelname van Bjorg Lambrecht aan de Tour Down Under blijft niet zonder gevolgen. De UCI kwam met een verklaring dat Lotto Soudal in fout is, al toonde de ploeg van Marc Sergeant op sociale media dat dit niét het geval is.

Even de situatie nog eens reconstrueren: Bjorg Lambrecht mag van de UCI niet deelnemen aan de Tour Down Under. De reden? Tussen het invullen van het ADAMS-systeem (voor de whereabouts) en de eerste WorldTour-koers van een neoprof moeten minstens 6 weken tussen zijn.

Maar aangezien de UCI pas half december een webinar voor de whereabouts organiseerde waar het Belgische talent aan kon deelnemen, waren er geen 6 weken tussen. Gevolg? Geen deelname voor Lambrecht in de Australische rittenkoers.

11 december versus 2 november

De UCI meldde ondertussen in een officiële verklaring dat de officiële lijst met renners van Lotto Soudal voor 2018 op 11 december 2017 werd doorgestuurd. 'Te laat', volgens hen.

Maar Lotto Soudal kwam al snel met een tegenreactie. In een printscreen van een mail is te zien hoe de lijst met renners voor het komende seizoen al op 2 november werd doorgestuurd. En dan ligt de fout vanzelfsprekend bij de Internationale Wielerunie. En niét bij Lotto Soudal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties