Belgische rondehoop ambitieus en tegelijk voorzichtig: "Ik wil geen zotte uitspraken doen"

Redactie
| 0 reacties
Belgische rondehoop ambitieus en tegelijk voorzichtig: "Ik wil geen zotte uitspraken doen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nieuw jaar, nieuwe start voor Laurens De Plus. De renner van Quick-Step Floors kwam op 7 oktober nog zwaar ten val in de Ronde van Lombardije, maar daar wil de jonge renner uit Ninove niet meer aan denken.

De laatste weken en maanden ging het bij De Plus altijd over zijn valpartij in Lombardije, maar daar wil het Belgische rondetalent het niet meer over hebben. "Want er is geen probleem. Ik neem mijn afdalingen opnieuw als vroeger", zegt De Plus in gesprek met Sporza. En dus richt De Plus zijn pijlen op het nieuwe seizoen.

"Ik wil vooral zo goed mogelijk uit de winter komen. Daarom vertrek ik bijna naar Zuid-Afrika. Ik heb tot nu elke winter een stap kunnen zetten en dat wil ik opnieuw doen. Mijn focus ligt op de rittenwedstrijden. Ik heb wel het gevoel dat mijn rol gegroeid is en dat het vertrouwen van de ploeg groot is."

"Het niveau ligt zo hoog dat het niet makkelijk is"

"Daar ben ik dankbaar voor, maar het is moeilijk om te zeggen welke rol ik precies zal spelen. Met Bob Jungels hebben we een topper in het rondewerk en we zullen wel zien of ik mij daar eventueel naast kan zetten in de Giro. Ik wil geen zotte uitspraken doen", aldus De Plus.

België heeft geen teveel aan ronderenners. Hopen op een jaar zoals Dylan Teuns dan maar? "Dat is de droom van elke jonge renner, maar het niveau ligt zo hoog dat het niet makkelijk is. Je moet zoveel opofferingen doen en mentaal heel sterk zijn. Als de doorbraak er dit jaar niet komt, is het voor mij nog niet voorbij. Ik ben nog jong", besluit De Plus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties