Wielrennen

Ploegleider Tom Steels (Quick-Step Floors) verklaart de sterke seizoensstart van aanwinst Elia Viviani

Ploegleider Tom Steels (Quick-Step Floors) verklaart de sterke seizoensstart van aanwinst Elia Viviani

Bij Quick-Step Floors zag men met Marcel Kittel een garantie op overwinningen andere oorden opzoeken. Zijn opvolger is de Italiaan Elia Viviani. En die heeft zijn start bij de blauw-witten zeker niet gemist.

De sprinttrein is bijna dezelfde bij Quick-Step, maar Viviani nam de plaats van Kittel in. "Met een goeie trein voor je stijgen je kansen met vijftig tot zestig procent", aldus ploegleider Tom Steels in HLN. "Als je als renner zelf je weg moet zoeken in de finale, verlies je veel energie. Vaak kom je niet eens aan sprinten toe. Met een trein voor je heb je de zekerheid dat je 8 keer op 10 de kans zal krijgen dat je kán sprinten."

Viviani won recent de Ronde van Dubai, waar hij ook twee ritten won. Het is volgens Steels niet alleen de sprinttrein. "Dat is niet alles", vervolgt Steels. "Het persoonlijke aandeel van Viviani is ook groot. Toen hij in augustus zijn contract tekende, wisten we dat we een sterke renner in huis haalden."

"Ik denk dat je mag zeggen dat hij een duidelijke stap gezet heeft"

"Maar wat me in Dubai het beste gevoel gaf, is de manier waarop hij zijn sprints reed - chapeau daarvoor. Zijn snelheid lag echt hoog. Hij won tegen mannen als Kittel en Cavendish. Die twee zullen ongetwijfeld nog in opbouwfase zijn, maar ook Elia moet nog groeien. Ik denk dat je mag zeggen dat hij een duidelijke stap gezet heeft."

"Het is niet dat Viviani per se sneller is geworden, wel komt hij vandaag frisser aan de finish. In het verleden was hij ook baanwielrenner en dit is het allereerste seizoen dat hij volledig op de weg focust. Daarvoor heeft hij meer kilometers getraind en meer bergop getraind. Het resultaat is die extra frisheid. En er is nog iets: bij ons is hij voor het eerst een echte kopman, dat geeft hem een surplus aan vertrouwen", besluit Steels.

Reacties 2128 reacties

Gerelateerd nieuws