Vijf redenen waarom Greg Van Avermaet dé topfavoriet is voor een drie op drie in de Omloop

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 65 reacties
Vijf redenen waarom Greg Van Avermaet dé topfavoriet is voor een drie op drie in de Omloop
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het echte werk kan vanaf komende zaterdag beginnen voor de klassieke coureurs. Dan staat met de Omloop Het Nieuwsblad de eerste test van het Vlaamse voorjaar op het programma. Greg Van Avermaet oogt alvast klaar voor een derde zege op rij in de Omloop.

Het grote doel is natuurlijk een Monument genre de Ronde van Vlaanderen, maar vanaf zaterdag is het echt menens voor Van Avermaet. In de Omloop Het Nieuwsblad gaat hij op zoek naar een drie op drie, nadat hij de afgelopen twee jaar al de beste was in de opener van het voorjaar. Enkele redenen waarom de BMC-renner best wel eens een hattrick kan scoren.

Sterk in Oman

In de Ronde van Oman kon Van Avermaet nog nooit het zegegebaar maken. En dus stelde hij het doel voorop om een rit te winnen in Oman. En zo geschiedde. Van Avermaet won een etappe die op zijn lijf geschreven was en mocht zelfs pronken met de leiderstrui. Het vertrouwen is er dus alvast en de nul is reeds van de tabellen.

3 op een rij?

De motivatie is ongetwijfeld groot bij Van Avermaet. De olympische kampioen van Rio kan de eerste renner worden die de Omloop drie keer op rij wint. Peter Van Petegem, Joseph Bruyère en Ernest Sterckx schreven de Omloop ook drie keer op hun palmares, maar nooit drie jaar op rij.

Vertrouwen

Het vertrouwen is groot bij Van Avermaet. Vorig jaar kende hij zijn meest succesvolle voorjaar ooit, met winst in de E3 Prijs, Gent Wevelgem, de Omloop en Parijs-Roubaix. En dus kan Van Avermaet met een hele portie vertrouwen naar het voorjaar toeleven.

Zorgeloze winter

In tegenstelling tot de winter van vorig seizoen - waneer hij in november 2016 hij een enkelbreuk opliep - verliep de voorbereiding op het nieuwe seizoen zo goed als vlekkeloos bij de BMC-renner. Al leek het feit dat Van Avermaet enkele weken uit roulatie was, nu ook niet zo'n groot drama, gezien het feit dat hij zijn beste voorjaar ooit kende in 2017.

Concurrentie past

Bovendien zijn er heel wat concurrenten die de Omloop om verscheidene redenen links laten liggen. Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan komt pas voor het eerst in de E3 in actie, terwijl ook John Degenkolb er niet bij is op de start in Gent.

Tot slot zal ook Alexander Kristoff, die overstapte van Katusha-Alpecin naar UAE Emirates, passen voor de Omloop. Hij rijdt door sponsorbelangen de Ronde van Abu Dhabi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties