? Weer bingo! Elia Viviani triomfeert al voor vierde keer in shirtje van Quick-Step

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
? Weer bingo! Elia Viviani triomfeert al voor vierde keer in shirtje van Quick-Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Elia Viviani heeft ook in de Ronde van Abu Dhabi zijn ritje weggekaapt. De 29-jarige rassprinter vloerde in de tweede etappe de Nederlander Danny van Poppel (LottoNL) en de Duitser Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe). Viviani neemt meteen ook de leiderstrui over van de Noor Alexander Kristoff.

Een verraderlijke etappe over 154 kilometer vandaag met de wind als hoofdrolspeler. We kregen dan ook waaierspel van jewelste, maar het eerste woord van de dag was voor vijf aanvallers: Venter, Rosskopf, Planet, Porsev en Tonelli. Katusha had echter andere plannen en de bonus van een kleine vijf minuten werd volledig verslonden door de mannen van Marcel Kittel. De boel volledig aan flarden gescheurd terwijl we nog een kleine 50 kilometer voor de boeg hadden.

Quick-Step zet het recht

Leider Kristoff liet zich verrassen en hij was niet alleen want ook Elia Viviani, Julian Alaphilippe en Tom Dumoulin verzeilden in een tweede waaier. Dat zag er niet goed uit voor die mannen, maar uiteindelijk bleef het verschil beperkt tot een halve minuut. Quick-Step zette de scheve situatie vakkundig recht en zo stevenden we toch weer op een koninklijke massasprint. De Belgische blauwhemden rolden netjes de rode loper uit voor hun sprintbom Viviani en die klaarde de klus met veel bravoure.

Voor de pijlsnelle Italiaan van Quick-Step is het zijn vierde (rit)zege van het seizoen, eerder scoorde hij al in de Tour Down Under en Ronde van Dubai (2x). Elia Viviani won ook de eindstand én het puntenklassement in Dubai. Lekker op dreef zeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties