Wielrennen

Teuns verrast opnieuw met tweede plek in koninginnenrit: "Achteraf gezien beter Yates gevolgd"

Teuns verrast opnieuw met tweede plek in koninginnenrit: "Achteraf gezien beter Yates gevolgd"

Wat doen de Belgen het goed in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. In de Tirreno blonken Benoot en Hermans uit, in Parijs-Nice toonden Wellens en Teuns (2e) dat ze over goede benen beschikken.

Nochtans was de slotklim niet op het lijf van Teuns geschreven. "Ik ben goed op korte en steile klimmen, maar een klim die afwisselt tussen zeer steil en vlak ligt me minder goed", vertelde Teuns na afloop bij zijn team. "Die lange en meer constante bergen liggen me beter. Na het vlakke deel in de finale versnelden de jongens van Mitchelton-Scott, maar ik was nog steeds oké."

"Ik wist dat er iets zou gebeuren in de laatste 4 kilometer, maar ik vond dat het iets te ver van de streep was om al iets te ondernemen. Achteraf gezien had ik misschien beter Yates gevolgd, want ik voelde me goed op dat moment."

"Mijn eerste aanval leverde nauwelijks een gat op. Tim Wellens, Gorka Izagirre en Sergio Henao zaten vlak achter mij, dus ik dacht dat het misschien toch geen goede zet was. Dat zijn drie sterke renners en als ze terugkeerden, zou het moeilijk worden. Ik vertraagde en bij mijn tweede aanval wist ik wél dat ik een mooi gaatje had."

Slotrit

Zondag volgt de slotrit in Parijs-Nice. "De rit van zondag moet me liggen. Het is een korte maar harde rit. Ik weet niet wat ik moet verwachten, maar het gaat constant bergop en bergaf dus het zal een zware dag worden", besluit Teuns. 

Reacties 0 reacties

Tags : Dylan Teuns

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.