Dan toch slecht nieuws voor BMC-renner Loïc Vliegen na aanrijding na afloop van Nokere Koerse

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Dan toch slecht nieuws voor BMC-renner Loïc Vliegen na aanrijding na afloop van Nokere Koerse

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

BMC-renner Loïc Vliegen heeft dan toch averij opgelopen na de aanrijding na Nokere Koerse van woensdag. Onze jonge landgenoot brak zijn linkerscafoïde en moet een kruis maken door het voorjaar.

Vliegen werd na de wedstrijd van woensdag geraakt door een onoplettende automobilist. "Toen Vliegen terugfietste van de antidopingcontrole kwam er plots een onvoorzichtige chauffeur uit de file gereden", aldus ploegleider Klaas Lodewyck bij Sporza. "Vliegen kon de auto niet meer ontwijken en sloeg hard tegen het asfalt. Uit medisch onderzoek blijkt dat hij daarbij een breuk aan de linkerscafoïde opliep."

"De medische staf zal kijken of een heelkundige ingreep nodig is"

De Waalse renner dacht dat het allemaal niet erg was en hoopte vrijdag na de Handzame Classic te starten in de Ronde van Catalonië. Niet dus. "Zijn hele voorjaar zit er meteen op. Normaal zou Vliegen morgen de Handzame Classic rijden, alvorens af te zakken naar de Ronde van Catalonië. Daarna volgden voor hem de Waalse klassiekers. Iets waar hij zeker naar uitkeek. Daar mag Vliegen nu een kruis over maken."

Mogelijk moet Vliegen ook onder het mes. "De medische staf zal kijken of een heelkundige ingreep nodig is, maar de revalidatie zal sowieso veel tijd in beslag nemen", besluit de BMC-ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties