Coach legt uit waarom hij zich toch géén zorgen maakt om wereldkampioen Peter Sagan

Redactie
| 5 reacties
Coach legt uit waarom hij zich toch géén zorgen maakt om wereldkampioen Peter Sagan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het bleef tot dusver beperkt bij één overwinning voor Peter Sagan, in de Tour Down Under dan nog wel. Toch maakt zijn coach Patxi Vila zich helemaal geen zorgen na Milaan-Sanremo en Tirreno-Adriatico.

In de Tirreno werd de Slovaak wel drie keer tweede. Maar geen overwinning dus. "Zijn vorm is goed", zegt coach Patxi Vila in HLN. "Ik heb niets om me zorgen over te maken. De resultaten laten een beetje op zich wachten, dat is waar. In de Tirreno is hij drie keer tweede geworden. En Sanremo ging op het einde helemaal om tactiek." 

Later pieken

Sagan paste voor het Belgische openingsweekend en koos voor een hoogtestage in de Sierra Nevada, om iets later in het voorjaar te kunnen pieken. "Fysiek is Peter in orde. Niets zegt mij dat het anders is. Er is niet heel hard gekoerst in Milaan-Sanremo. Veel conclusies kan je nu niet maken. Niet over Peter, ook niet over de anderen."

"Het was niet de meest comfortabele koers, met de regen bij de start. Maar erg koud was het ook niet. In die eerste uren was het tussen 9 en 12 graden, dat is oké", aldus Vila. "Niemand van de favorieten is erg diep gegaan. Niet Van Avermaet en niet de andere klassieke favorieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties