Van Avermaet: "Eén slechte wedstrijd is blijkbaar voldoende om te gaan twijfelen"

Redactie
| 10 reacties
Van Avermaet: "Eén slechte wedstrijd is blijkbaar voldoende om te gaan twijfelen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als er nog twijfels waren over de conditie van Greg Van Avermaet, dan zijn die weg na de E3 Prijs Harelbeke. De BMC-renner werd derde en nam in de achtervolging op Terpstra en Lampaert heel wat hooi op zijn vork.

Het gevoel was dus meer dan goed bij Van Avermaet, achter wiens naam de laatste weken toch vraagtekens stonden. "Ik heb mij de hele dag kunnen uitleven en ben ronduit tevreden over mijn conditie", aldus Van Avermaet bij Het Nieuwsblad.

Mindere dag in Strade Bianche

Vooral in de Strade Bianche was er twijfel over de vorm van Van Avermaet. "Iedereen mag minder presteren. Daar wordt nauwelijks over gesproken. Maar als ik één slechte wedstrijd heb, de Strade Bianche, is dat blijkbaar voldoende om te gaan twijfelen. Terwijl ik wist dat ik er alles aan gedaan had. Het was gewoon eens wachten op een wedstrijd waarin ik dit kon tonen."

Geen tweede zege dus voor de Waaslander, wel een derde plek. En daar was hij tevreden mee. "Omdat ik weet hoe moeilijk het is om dit soort koersen te winnen. En ik sta toch maar op het podium", aldus Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties