Lars Boom knokt terug na hartproblemen: "Ik ga er hard voor werken om weer de oude te zijn"

Redactie
| 4 reacties
Lars Boom knokt terug na hartproblemen: "Ik ga er hard voor werken om weer de oude te zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lars Boom komt van ver terug. De Nederlander van LottoNL-Jumbo moest de Vlaamse voorjaarskoersen laten schieten door hartproblemen.

Na een herstelperiode zit Boom weer in het peloton. Woensdag verscheen de 32-jarige allrounder voor het eerst in zijn carrière aan de start van de Waalse Pijl. "Stap voor stap gaat het steeds beter", aldus de oud-crosser voor de camera van de NOS. "Volgende week ga ik naar Romandië om daar weer echt koersritme op te doen. De intensiteit is nog niet zoals het moet zijn. Ik heb gewoon ritme nodig om weer daarin te komen en makkelijk die intensiteit op te bouwen. Daar heb je koersen voor nodig. Het herstel duurde langer dan dat we gehoopt hadden. Daar heb ik nu de tijd voor gehad. Dat is wel fijn."

In juli wil Boom met zijn ploeg naar de Tour de France. "Als je maar genoeg koersen in de benen krijgt, kun je steeds stappen zetten. Na Romandië ga ik in Noorwegen koersen. Dan moet ik toch wel in vorm komen richting de Tour, zodat ze mij kunnen selecteren. Ik ga er hard voor werken om dan weer de oude te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties