Tim Wellens einde contract na dit seizoen: "Ik kan al meegeven dat ik niet naar Team Sky zal gaan"

Redactie
| 14 reacties
Tim Wellens einde contract na dit seizoen: "Ik kan al meegeven dat ik niet naar Team Sky zal gaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens heeft zijn start van het seizoen niet gemist. De Truienaar verkeert in uitstekende doen en bewees dat vorige week nog met winst in de Brabantse Pijl. Maar, Wellens is wel einde contract na dit seizoen.

Het is de eerste keer in zijn carrière dat Wellens einde contract is. "Ja, en ik vind dat niet comfortabel", bekent hij in gesprek met Het Nieuwsblad. "Het was leuk geweest mocht Paul De Geyter deze winter gekomen zijn met de boodschap: 'Tim, we zijn heel tevreden met jou, hier heb je nog eens twee jaar'. Dat is niet gebeurd."

Wellens kwam in zijn profcarrière enkel en alleen voor Lotto Soudal uit. "En ik ­besef hoeveel Lotto in mij heeft ­geïnvesteerd. Daarom ben ik niet geneigd om snel weg te gaan. Het gras is altijd groener aan de overkant, maar je moet ook beseffen dat je soms goed zit waar je zit. Om te veranderen zal het serieus de moeite moeten zijn. Niet alleen qua loon, ook qua faciliteiten."

Omkadering

"Ik wil altijd bij een ploeg zitten waar ik de best mogelijke kans heb om te winnen. Om mijn palmares uit te bouwen. Sowieso gaat dat dus over kopman zijn, maar ook over omkadering. En graag ook wat tijdrit­cultuur. In al die kleine rondjes is de tijdrit cruciaal geworden."

Enige kopman hoeft Wellens niet te worden, maar te veel kopmannen is dan ook weer niet goed. "Wat ik wel nooit zal doen, is tekenen voor een ploeg waar alles draait om één persoon. Ik kan al meegeven dat ik niet naar Team Sky zal gaan", verklapt hij. "Te veel goede renners, daar ga ik mijn palmares niet opwaarderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties