Naast 'El Tractor' en 'John Deere' is er bij Quick-Step Floors nu ook de 'TGV van Clermont-Ferrand'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Naast 'El Tractor' en 'John Deere' is er bij Quick-Step Floors nu ook de 'TGV van Clermont-Ferrand'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Quick-Step Floors hebben ze iets met bijnamen. Yves Lampaert krijgt de bijnaam 'John Deere', terwijl knecht Tim Declercq ook wel 'El Tractor' wordt genoemd. Maar tegenwoordig is er ook 'de TGV van Clermont-Ferrand'.

Die eer is weggelegd voor de 22-jarige Rémi Cavagna. "Dat is een mooie en grappige bijnaam", aldus de Fransman. "TGV is de naam van de Franse spoorwegen en een afkorting van train à grande vitesse, de hogesnelheidstrein. Ik kom uit Clermont-Ferrand en daar woon ik nog. We hebben ook nog  Tim "El Tractor" Declercq en Yves Lampaert "John Deere" binnen de ploeg. Dus we hebben enkele machines in huis."

"Ik hou van renners die een lange solo kunnen doen"

Cavagna is zelf dan ook een hardrijder. "Ik hou van renners die een lange solo kunnen doen. Een tijdrijder die van ver kan gaan of de sprinters een hak zet door in de slotfase weg te stomen", klinkt het. "Dit is ook de discipline waar ik het beste in was."

"Voordat ik prof werd won ik 2 tijdritten en 5 koersen door in de laatste 5, 10 of 15 kilometer weg te rijden en het peloton op afstand te houden. Het is dan nog iets anders om dat ook bij de profs te doen. Je moet niet alleen sterk zijn, maar ook slim en soms wat geluk hebben. In de Tour of Oman probeerde ik het en was ik dichtbij. Vorig jaar ook al in de Ronde van Polen", besluit Cavagna. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties