Bied mee voor een gesigneerd truitje van Bakelants, Van Asbroeck of kannibaal Merckx en steun zo vzw Edukado met de bouw van klaslokaaltjes in Burkina Faso

Redactie
| 0 reacties
Bied mee voor een gesigneerd truitje van Bakelants, Van Asbroeck of kannibaal Merckx en steun zo vzw Edukado met de bouw van klaslokaaltjes in Burkina Faso
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Om geld in te zamelen voor de bouw van klaslokaaltjes in Burkina Faso kon de vzw Edukado een heleboel (ex-)sporters warm maken om een gesigneerd truitje te veilen. Het aanbod is divers, met wielershirts van Jan Bakelants, Tom Van Asbroeck en de grootste wielrenner aller tijden Eddy Merckx.

zw Edukado is een vrijwilligersorganisatie die solidariteitsprojecten in ontwikkelingslanden aanbiedt aan studenten. De organisatie heeft onder andere al gewerkt aan de bouw van een bevallingsruimte, watervoorziening en scholen. Deze zomer vertrekken tien VUB-studenten naar Burkina Faso om er twee leslokalen te bouwen voor kinderen tussen 6 en 14 jaar oud.

De bouw van klaslokalen is van belang omdat Burkina Faso behoort tot een van de armste landen ter wereld en tot circa 71 % van de bevolking er analfabeet is. Inzetten op onderwijsvoorziening is bijgevolg een must.

Het voorbije jaar verzamelden de studenten met de organisatie van allerhande activiteiten al redelijk wat fondsen. Met de veiling van een mooi aanbod voorwerpen hopen de studenten aan het budget van 20,000 EUR te geraken om zo het project tot een goed eind te brengen. Ze bieden hierbij het volgende aan:

- Een getekend wielertruitje van Tom VAN ASBROECK (Cannondale-Drapac Pro Cycling Team) (Klik HIER om te bieden)

- Een getekend wielertruitje van Jan BAKELANTS (AG2R La Mondiale) (Klik HIER)

- Een getekend wielertruitje van Eddy MERCKX (Klik HIER)

Deze sporters hebben alvast hun goed hart getoond. Mogen we ook op u rekenen?  Alvast bedankt, ook namens de kinderen in Burkina Faso! De veiling gaat van start op vrijdag 25 mei om 9u en eindigt een week later, op vrijdag 1 juni om 9u.

Ook op Voetbalkrant.com veilt vzw Edukado gesigneerde voetbalshirts van Dennis Praet en Rode Duivel Leander Dendoncker, en de keepershandschoenen van Davy Roef. (Lees er HIER meer over)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties