Eerste Belg in koninginnenrit Zwitserland: "BMC kwam mij letterlijk zeggen: 'Jij mag niet mee in de ontsnapping'"

Redactie
| 3 reacties
Eerste Belg in koninginnenrit Zwitserland: "BMC kwam mij letterlijk zeggen: 'Jij mag niet mee in de ontsnapping'"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vijf landgenoten zaten mee in de ontsnapping van de dag in de Ronde van Zwitserland. Er bleef in de finale slechts eentje over: ervaren rot Maxime Monfort. De Lotto Soudal-klimmer werd uiteindelijk knap 4e. Al zag het er in het begin toch niet goed uit voor Monfort.

Monfort mocht van de ploeg van leider Richie Porte niet mee in de aanval. "Ik had al tweemaal geprobeerd weg te springen, maar ze kwamen mij steeds terughalen", aldus Monfort in gesprek met Het Nieuwsblad.

"BMC  kwam het mij letterlijk zeggen: 'Jij mag niet mee in de ontsnapping, want je staat maar op dik twee minuten in het algemeen klassement'. Maar dat vond ik toch wat makkelijk", klinkt het. 

Laatste wapenfeit Wellens

Ook zijn ploegmaat Tim Wellens ging daar niet mee akkoord. De Limburger loodste zijn ploegmaat naar de kopgroep. "Even later kwam Timmie mij zeggen dat ik het nog een keer moest proberen. 'Kruip maar in mijn wiel', riep hij. En effectief, hij bracht mij tot bij de eerste groep", aldus Monfort. Voor Wellens zijn laatste wapenfeit, daarna gaf hij er de brui aan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties