Peter Sagan helemaal zichzelf: "Ik kijk niet veel naar wielrennen. Dat is saai"

Redactie
| 0 reacties
Peter Sagan helemaal zichzelf: "Ik kijk niet veel naar wielrennen. Dat is saai"
Foto: © photonews

Herinnert u zich de Tour van vorig jaar nog? Peter Sagan werd al in de eerste week uitgesloten na een sprintincident met Mark Cavendish. De drievoudige wereldkampioen koestert echter geen revanchegevoelens.

Cavendish aanvaardde al snel de excuses van de renner van BORA-hansgrohe. "Ik heb hem na die Tour een paar keer gebeld", vertelt Sagan in HNB. "Maar nog eens: ik heb vrede met wat er gebeurd is. Zeker nadat de UCI zich nog over de zaak uitgelaten heeft. Ik heb nooit enige aandacht geschonken aan wat anderen zeiden. Ik wist wat ik gedaan had en wat er gebeurd was. Dat volstond voor mij."

Sagan is daarna niet anders kan sprinten. Laat staan dat hij anders is beginnen denken. "Nee, ik geloof niet dat je iemand zijn karakter kan veranderen. En: waarom zou ik veranderen als ik niets fouts heb gedaan? Ik ben geen gevaarlijke sprinter. Ik wil geen andere renners uitschakelen op die manier."

"Als ik al kijk, zal het alleen de laatste tien kilometer zijn"

De Tour volgde hij daarna nog amper. "Eén keer en toen lagen ze opnieuw allemaal op de grond. Maar veel heb ik niet gekeken. Ik kijk sowieso niet veel naar wielrennen. Als ik eens wat vrije tijd heb, wil ik niet voor mijn tv zitten. Wielrennen is boring. Saai", verrast Sagan. 

"Als ik al kijk, zal het alleen de laatste tien kilometer zijn. Soms zijn de eerste vijftig kilometer in de Tour nog het meest ­ funny. Maar eenmaal de vlucht van de dag vertrokken is, is ook dat voorbij", besluit de wereldkampioen op de weg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties