Froome for five? "De laatste 12 maanden waren de hardste maar ook de meest ongelofelijke maanden uit mijn carrière"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 22 reacties
Froome for five? "De laatste 12 maanden waren de hardste maar ook de meest ongelofelijke maanden uit mijn carrière"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geschiedenis schrijven. Dat wil Chris Froome de komende weken doen in de Tour. De Brit kan zich naast de allergrootste renners ooit zetten met een vijfde eindzege. Bovendien kan hij ook een vierde Grote Ronde op rij winnen.

"De laatste 12 maanden waren de hardste maar ook de meest ongelofelijke uit mijn carrière", vertelt Chris Froome. "Ik ben nog nooit na het rijden van de Giro in de Tour gestart, waardoor ik een heel andere aanpak van mijn seizoen gehanteerd heb. Maar ik heb heel wat geleerd van de Vuelta meteen na de Tour te rijden. Daardoor heb ik het nodige vertrouwen voor de komende weken."

Tour, Vuelta, Giro... -> Tour?

Het doel is duidelijk: een nieuwe en vijfde eindzege in de Tour. "Ik wil geschiedenis schrijven met een vijfde zege in de Tour én een vierde zege op rij in een Grote Ronde", aldus de Brit, die in 2017 de Tour en Vuelta en in 2018 al de Giro won. 

"Ik maak me geen illusies over deze uitdaging, maar ik voel me klaar en ik kon niet voor een betere ploeg vragen om mij te ondersteunen. Dit is de grootste wedstrijd van het jaar, voor heel wat passionele wielerfans. Ik kan niet wachten om te starten", besluit Froome. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties