Wielrennen

Sven Nys: "Binnen 20 jaar vragen we ons nog steeds af waar we op 10 juli 2018 waren"

Sven Nys: "Binnen 20 jaar vragen we ons nog steeds af waar we op 10 juli 2018 waren"

Laat het een historische dag worden voor ons land. Greg Van Avermaet rijdt in het geel door Frankrijk, terwijl de Rode Duivels vanavond voor een eerste finaleplek ooit gaan op het WK voetbal. Wat denkt Sven Nys?

Van Avermaet kan mogelijk enkele dagen in het geel rijden. Maar de Mur van Bretagne wordt wellicht cruciaal. "Ik denk dat hij heel wat concurrentie van Alaphilippe mag verwachten", opent Sven Nys bij Sporza. "Als hij die Mur de Bretagne overleeft, dan draagt hij het geel zeker tot Roubaix (9e rit, red.). Dat is een mooie en lange periode dat hij van het geel kan genieten."

Halve finale én geel

Een heuglijke dag dus voor de Belgen. Halve finale op het WK voetbal en geel voor Van Avermaet. "Voor een klein land kan dat toch wel tellen, vind ik", aldus Nys. "Het is heel lang geleden dat we nog zo ver geraakt zijn op het WK. Iedereen spreekt er over en zegt dat we deze dag nooit meer zullen vergeten."

"Laat ons hopen dat we het nog een beetje kunnen uitstellen en dat we ook nog zondag kunnen genieten van het spektakel van het voetbal. En dat dat nog eens gecombineerd wordt met het geel van Greg, dat is fantastisch."

Ook op Twitter ging de 'Kannibaal van Baal' verder. "Weet jij waar je was op 10 juli 2018? Deze vraag stellen we binnen 20 jaar nog", klinkt het. Bovendien hoopt Nys vurig dat alle Thaise kinderen uit de grot worden gered. 

Reacties 7 reacties

Gerelateerd nieuws