Wielrennen

Wout Van Aert koos niet voor het geld: "Overtuigd dat ik bij een WorldTour-ploeg moet rijden om progressie te maken"

Wout Van Aert koos niet voor het geld: "Overtuigd dat ik bij een WorldTour-ploeg moet rijden om progressie te maken"

Wout Van Aert hakte twee weken geleden de knoop over zijn toekomst door. Hij gaat vanaf 2020 aan de slag bij het Nederlandse LottoNL-Jumbo. De wereldkampioen veldrijden kwam nog eens terug op die transfer. "Een WorldTour-team was nodig om progressie te maken."

Bahrain Merida toonde heel veel interesse in Van Aert, maar het wordt dus toch een Nederlands avontuur voor Wout Van Aert. "Officieel kan ik daar nog niet over praten", aldus Wout Van Aert in Het Nieuwsblad. "Wat ik wel kan zeggen: ik heb besloten mijn contract bij de ploeg niet te verlengen. Omdat ik ervan overtuigd ben dat ik bij een World Tour-ploeg moet rijden om progressie te maken als renner."

Iets wat op korte termijn moeilijk was bij Veranda's Willems-Crelan. "Er was binnen onze ploeg heel veel goede wil om te verbeteren. Dat was mooi om te zien. Maar op korte termijn kan je dat allemaal onvoldoende veranderen. Daarom was het beter om te kiezen voor een ploeg waar de structuur al aanwezig was."

Financieel

Financieel was het aanbod van zijn huidige ploeg nochtans interessanter. "Ja. Ik heb van Nick een heel mooi voorstel gehad. Al moet je daar ook bij zeggen: op dat moment was het sponsorgeld nog niet rond. Dat maakt zo'n voorstel iets makkelijker, natuurlijk. Het zag er financieel goed uit, maar ik heb het sportieve vooropgesteld. Op mijn leeftijd moet je dat doen. En het is niet dat ik nu slecht ga boeren", besluit Van Aert. 

Reacties 8 reacties

Gerelateerd nieuws