Wielrenners zorgen mee voor karrenvracht aan medailles: "Euforie zou misplaatst zijn"

Wielrenners zorgen mee voor karrenvracht aan medailles: "Euforie zou misplaatst zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Europese kampioenschappen in zowel Glasgow als Berlijn waren een denderend succes voor België. Niet minder dan achttien keer mochten we een medaille vieren. Zeven daarvan werden aangebracht door wielrenners, ofwel op de baan of op de weg. Het BOIC blijft er nuchter bij.

Het past wellicht gewoon in de persoonlijkheid van BOIC-sportdirecteur Eddy De Smedt. Hij heeft genoten, maar blijft met de voeten op de grond. "Ik kan me geen andere sportzomer voor de geest halen waarin wij, Belgen, zo uitmuntend hebben gescoord. Deze reeks topresultaten maakt iedereen gelukkig. Blijdschap? Ja, wat niet gelijk staat met euforie. Dat zou misplaatst zijn", beweert De Smedt in HLN.

POSITIEVE ONTWIKKELING

Met het duo De Ketele - Ghys (ploegkoers), Victor Campenaerts (tijdrit), nog eens De Ketele (puntenkoers), Degrendele (keirin), van Aert (wegrit), Michiels (crosscountry) en  D'hoore (scratch) waren de Belgische mannen en vrouwen op de fiets goed op  dreef. De Smedt ziet vooral op de baan een positieve ontwikkeling.

"Er staat stilaan een stevige structuur, ondanks de scherpe kritiek die de initatiefnemers daar in het begin voor hebben moeten incasseren. Bepaalde projecten zoals de ploegenachtervolging staan nog niet helemaal op punt. Maar de koppeling van jeugd aan expertise heeft zich toch al voor een stuk betaald."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties