Vlaanderen krijgt dan toch nog concurrentie voor het WK van 2021

Redactie
| 1 reacties
Vlaanderen krijgt dan toch nog concurrentie voor het WK van 2021

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er naar uit dat Vlaanderen toch nog concurrentie krijgt voor het wereldkampioenschap op de weg in 2021. Dinsdag komt UCI-voorzitter David Lappartient alvast op bezoek in Brussel.

Lappartient komt vandaag aan in Brussel. Op de agenda staat onde rmeer een gesprek met Philippe Muyters, Vlaams minister van Sport, en het organisatiecomité voor het WK van 2021 met daarbij Christophe Impens van Golazo en Wim Tack van Flanders Classics. 

Volgens Impens en Tack kunnen ze een budget van 18 miljoen euro vrijgeven om het WK van 2021 in goede banen te leiden. Vorige week kwam er alvast een delegatie van de UCI naar Brugge en Leuven om een eventueel parcours van de tijd- en wegrit te bekijken. Dat meldt Het Nieuwsblad. 

Franse concurrentie?

Al is er wel concurrentie voor Vlaanderen om het WK in huis te halen. Die komt er vooral van Franse zijde, al leek Frankrijk eerst vooral kandidaat te zijn voor het WK van 2023. Ons buurland zou het WK toch al 2 jaar vroeger willen organiseren. Op virjdag 28 september vindt er (in Innsbruck) ten vroegste een uitspraak plaats over de toewijzing van het WK. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties