Greg Van Avermaet en BMC hebben een missie: "Dit wordt emotioneel moment"

Greg Van Avermaet en BMC hebben een missie: "Dit wordt emotioneel moment"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet maakt zich stilaan op voor het WK ploegentijdrijden met BMC. Zondag is het zover. Er zijn ettelijke speciale redenen waarom de motivatie zo groot is bij Van Avermaet & co om de hoofdprijs te pakken.

Ten eerste komt het einde van BCM als wielersponsor stilaan in zicht. "Het feit dat de ploeg stopt, maakt het nu wel anders. Dit wordt een heel speciaal en emotioneel moment", geeft Van Avermaet toe in HLN. De zes BMC-renners geven nog één keer het volle pond voor hun huidige ploeg. "Renners teren op eergevoel. Die spirit heb je nodig als sportman. Anders houdt het héél snel op."

Sportief manager Allan Peiper zou graag de overwinning pakken om die dan op te dragen aan eigenaar Andy Rihs, die op 18 april overleed aan leukemie. "Hij was het, die de 'modus operandi' destijds installeerde. Zonder topspurters zouden we nooit een scoringsmachine à la Quick-Step kunnen worden, besefte hij. Specialiseren dus. Focus op het tijdrijden. Met alles erop en eraan, windtunnelsessies incluis. Dit is het sluitstuk van die missie", zo ziet Peiper het WK ploegentijdrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties