Advocaat van Nick Nuyens duidelijk: "Enkel de feiten van de laatste drie werkdagen komen in aanmerking voor dringende reden"

Redactie
| 17 reacties
Advocaat van Nick Nuyens duidelijk: "Enkel de feiten van de laatste drie werkdagen komen in aanmerking voor dringende reden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een week geleden verbrak Wout Van Aert zijn contract bij Sniper Cycling door 'een dringende reden'. Maar het management van de wielerploeg van Nick Nuyens liet al weten niet akkoord te gaan. Volgens meester Rudi Desmet is het duidelijk: Van Aert is in de fout gegaan.

Volgens Van Aert zette Nuyens mensen binnen de ploeg onder druk om negatieve verklaringen tegenover de renner zelf af te leggen. Daar is niets van waar, volgens Nuyens. "Onze stelling is duidelijk: er is niets gebeurd dat je een ernstige feitelijkheid kunt noemen", vertelt advocaat Rudi Desmet in HLN. "Er is in de vier voorgaande dagen wel iets anders gebeurd. "

"Op maandag 17 september wordt het ontslag gegeven. Op donderdag 13 september was er een vergadering van Chris Compagnie en Nick Nuyens met Jef Van den Bosch, over een verbeterd contractvoorstel voor 2019, ook na de melding dat Wout niet zou bijtekenen "Wout zou meer betaald kunnen krijgen. Daar stond ook in dat Wesley Theunis weer aan boord zou komen en dat mecanicien Kristof Cop aan boord zou blijven."

Vergoeding

Van den Bosch polste ook al eens wat de eventuele schadevergoeding bij contractbreuk zou zijn. "Aan de andere kant, en op uitdrukkelijke vraag van zijn manager, heeft de ploeg bevestigd welke vergoeding we wensten mocht Wout zijn contract willen breken. We hebben daaraan toegevoegd dat dat "een door ons niet gewenste richting" was."

"Daar stond een deadline bij: de ploeg wilde antwoord op vrijdagmiddag 14 september. Net voor de deadline vroeg Jef Van den Bosch meer tijd. Op zaterdagnamiddag heeft Chris Compagnie laten weten dat het voorstel in principe vervallen was, zodat Wout het bestaande contract met Sniper Cycling moest respecteren tot 31 december 2019."

Brief

"Desondanks hebben we het voorstel verlengd, met een nieuwe deadline op maandagmorgen 10 uur. Op maandagmiddag komt er een brief van negen pagina's, waarin een reeks gebeurtenissen uit het verleden wordt opgesomd en waarin een zogenaamde ernstige feitelijkheid als dringende reden wordt ingeroepen. Op die manier beëindigde Van Aert zijn contract zonder een verbrekingsvergoeding te moeten betalen."

Nuyens ontkent dus alle feiten. "Ten gronde kan ik hierover nog niets meedelen. De arbeidsrechtbank zal hierover oordelen in alle objectiviteit. Wat de andere beweringen betreft, deze zijn niet meer relevant aangezien volgens de arbeidsovereenkomstenwet enkel de feiten van de laatste drie werkdagen in aanmerking kunnen komen voor een dringende reden", besluit Desmet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties