Eddy Merckx ook wel teleurgesteld in Remco Evenepoel: "Hij had Axel wel mogen bellen"

Redactie
| 25 reacties
Eddy Merckx ook wel teleurgesteld in Remco Evenepoel: "Hij had Axel wel mogen bellen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Normaal gezien kwam Remco Evenepoel volgend seizoen uit voor de Amerikaanse ploeg van Axel Merckx (Axeon Hagens Berman), maar het wordt dan toch meteen een avontuur bij de profs. Eddy Merckx weet niet of dat een verstandige keuze is.

De 18-jarige Evenepoel zal dus niet bij de beloften aantreden en wordt meteen bij de profs voor de leeuwen gegooid. "Of dat een betere keuze was? Dat weet ik niet", zegt Merckx in Het Nieuwsblad. "Dat zal volgend jaar moeten blijken. Het verschil met de profs is natuurlijk groot, maar hij is ook buitengewoon goed. Iedereen spreekt over een verschil in verzet, maar dat zal wel goedkomen."

Nochtans is de Kannibaal ook wat teleurgesteld in het Belgische wonderkind. "Het enige wat mij wel wat heeft ontgoocheld: Evenepoel heeft Axel niet gebeld om te zeggen dat hij niet zou komen", klinkt het. "Dat was toch beleefd geweest."

"Terwijl Axel hem als eerste materiaal ter beschikking heeft gesteld. Hij moet hem nog altijd een fiets teruggeven. Los daarvan: een heel groot kampioen", besluit Merckx. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties