David Lappartient wil in 2020 onder meer schuiven met Ronde van Italië

David Lappartient wil in 2020 onder meer schuiven met Ronde van Italië
Foto: © photonews

Het zou wel eens kunnen dat er enkele opvallende kalenderwijzigingen zitten aan te komen tijdens het wegseizoen van 2020. UCI-voorzitter David Lappartient zou de Giro en de Ronde van Californië graag verder uit mekaar zien liggen.

De Ronde van Italië is natuurlijik een groot doel voor vele renners. Maar ook de Ronde van Californië, die één week duurt, is behoorlijk populair. Daarom laat Lappartient aan La Gazzetto dello Sport weten dat hij wil schuiven met de datums van beide wedstrijden. Californië zou dan doorgaan van 3 tot 9 mei en de Giro start dan pas op 16 mei, om uiteindelijk te eindigen op 7 juni.

OLYMPISCHE SPELEN

Er moet dan nog wel één en ander besloten worden over de koersen die na de Giro op het programma staan. De Tour een week later van start laten gaan is geen optie, aangezien op 24 juli de Olympische Spelen al beginnen. Er moet dus nog serieus gepuzzeld worden.

Naast het item van de eventuele kalenderwijzigingen liet Lappartient nog enkele opmerkelijke uitspraken optekenen. Zo kondige hij aan dat er vanaf 1 maart 2019 een verbod zal gelden op de pijnstiller Tramadol. Hiermee neemt de UCI een ander standpunt in dan het WADA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties