Wielrennen

Michael Boogerd zeker van zijn stuk: "Waar hebben die Fransen dit wielerjaar Dumoulin bergop eraf gereden?"

Michael Boogerd zeker van zijn stuk: "Waar hebben die Fransen dit wielerjaar Dumoulin bergop eraf gereden?"

Tom Dumoulin reed afgelopen seizoen de dubbel Giro-Tour, maar richt in 2019 wellicht alleen zijn pijlen op de Ronde van Frankrijk. Ondanks het beperkte aantal tijdritkilometers. Michael Boogerd gelooft er alvast in.

De Giro is met meer tijdritkilometers in het voordeel van Dumoulin, maar de Giro-winnaar van 2017 heeft al laten uitschijnen dat hij volgend seizoen vol voor de Tour gaat. Geen onlogische keuze volgens Michael Boogerd. "Natuurlijk kan Tom de komende Tour winnen", is Boogerd overtuigd in gesprek met De Telegraaf. 

Volgens veel waarnemers werd het parcours helemaal op maat van Thibaut Pinot en Romain Bardet gemaakt. "Ik heb me een beetje geïrriteerd aan al die betweters die alleen maar riepen dat het huidige Tourparcours helemaal op het lijf van de Franse klimmers Romain Bardet en Thibaut Pinot is geschreven. Waar hebben die Fransen dan dit wielerjaar Dumoulin bergop eraf gereden? Nergens!"

"Tom kan komend jaar echt alles op de Tour zetten"

"Sterker, in de afgelopen Tour was Dumoulin een van de beste klimmers en heeft hij nauwelijks tijd verloren. Hij heeft bergop opnieuw een enorme stap gezet. Het is dat hij in de eerste Alpenrit naar La Rosiére al krachten verspeelde met een vroegere aanval, anders had Geraint Thomas hem daar niet gelost. En op l’Alpe d’Huez maakte hij een schakelfoutje, anders won hij de rit."

"Natuurlijk is het aantal tijdritkilometers van slechts 27 in de komende Tour beperkt. Maar al die klimmers moeten Dumoulin bergop eraf rijden want ze weten dat hij in die tijdrit terrein op hen gaat winnen. Nee, Tom kan komend jaar echt alles op de Tour zetten", besluit Boogerd. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.