Niels Albert duidelijk: "Voor Wout wordt de rest van het veldritseizoen nu herleid tot één wedstrijd"

Redactie
| 4 reacties
Niels Albert duidelijk: "Voor Wout wordt de rest van het veldritseizoen nu herleid tot één wedstrijd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niels Albert zag Wout Van Aert afgelopen zondag een derde Belgische kampioenentrui op rij veroveren. Al kreeg de wereldkampioen zeker geen vrijgeleide in Koksijde. De komende weken is er nog één ding van tel: het WK in het Nederlandse Valkenburg.

Het BK leek een formaliteit, maar dat was het zeker niet dankzij Laurens Sweeck. "Die derde opeenvolgende titel geeft ons wel extra mentale rust richting het WK in Valkenburg", vertelt Albert in HLN. "Voor Wout wordt de rest van het veldritseizoen nu herleid tot één wedstrijd: het WK in Valkenburg."

"De voorbije twee jaar heeft hij van der Poel nooit geklopt tussen BK en WK"

"Natuurlijk zou het leuk zijn om in Nommay of Hoogerheide nog eens stevig in duel te kunnen gaan met Mathieu van der Poel, maar we zien dat absoluut niet als een must. Wout heeft geen nood aan bevestiging. De voorbije twee jaar heeft hij van der Poel nooit geklopt tussen BK en WK, maar pakte hij toch de regenboogtrui."

Albert zelf heeft een speciale band met Koksijde, waar hij in 2012 wereldkampioen werd. "Ook voor mij persoonlijk was Koksijde alweer een emotioneel gebeuren", vervolgt Albert. "Valeska, ondertussen drie en een halve maand zwanger, vergezelt me de laatste maanden nog zelden in het veld, maar in Koksijde was ze er toch weer bij. Ze weet dat dit voor mij toch een speciale locatie is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties