Vanthourenhout toont zich luisterende bondscoach: "Wensen van de kopmannen zijn belangrijk"

Vanthourenhout toont zich luisterende bondscoach: "Wensen van de kopmannen zijn belangrijk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is vandaag D-day voor heel wat renners in het veldritwereldje. Ze krijgen te horen of ze kans maken om er in Bogense bij te zijn op het WK. Al is er wel nog een complicatie. Bovendien hangt het er ook vanaf wat de kopmannen willen, geeft bondscoach Sven Vanthourenhout aan.

België trekt met twee veldrijders naar het WK die heel duidelijk een streepje voor hebben: Wout van Aert en Toon Aerts. Die zijn nu nog betrokken in een strijd om de Wereldbeker. Wint van Aert, dan mag België met zeven renners naar het WK. Wint Aerts, dan mogen er acht mee.

In elk geval hebben die twee wel iets te zeggen. "De wensen van de kopmannen zijn belangrijk", geeft Vanthourenhout aan in Het Laatste Nieuws. Dat is goed nieuws voor iemand als Thijs Aerts. Blijft natuurlijk de vraag wat de ambities mogen zijn.

Mijn twee kopmannen gaan ervoor 

Sven Vanthourenhout

"Ik ben heel nuchter", aldus Vanthourenhout. "Van der Poel steekt er bovenuit en zal wellicht wereldkampioen worden, maar dat wil niet zeggen dat wij niet afreizen om zelf wereldkampioen te worden. Mijn twee kopmannen gaan ervoor en wij moeten mee in dat verhaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties