Tom Dumoulin legt uit waarom hij de Tour niet rijdt: "Voelt aan als een opluchting"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
Tom Dumoulin legt uit waarom hij de Tour niet rijdt: "Voelt aan als een opluchting"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn val in de Ronde van Italië heeft Tom Dumoulin er alles aan gedaan om zich klaar te stomen voor de Tour de France. Tevergeefs, zo bleek, want de Nederlandse topfavoriet besloot om niet deel te nemen. Hij legde ook uit waarom.

Bij de NOS verklaarde Tour de France runner-up van 2018 waarom hij niet zal deelnemen aan de editie van dit jaar. "De Tour gaat hem niet meer worden", was Dumoulin ietwat laconiek bij de Nederlandse omroep. "Het heeft gewoonweg geen zin."

Vuelta?

Dumoulin kampt met een knieletsel na een zware val in de Giro en zal niet tijdig hersteld zijn. "Ik had niet verwacht dat het herstel van de knie zo gecompliceerd zou worden. Eigenlijk ben ik als een gewonde, dolle stier op de Tour afgerend na de Giro. Ik heb niet de tijd genomen om alles te verwerken."

Het was geen makkelijke beslissing voor de Nederlander, maar naar eigen zeggen wel de juiste. "Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het voelde zelfs aan als een opluchting. Ik ben nu toe aan rust en ga dan rustig kijken wat ik de rest van het seizoen wil", besloot hij. Daarmee doelde hij op een eventuele deelname aan de Vuelta.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties