Ploeg van Dylan Teuns wil talenten uit Midden-Oosten klaarstomen voor profbestaan

Ploeg van Dylan Teuns wil talenten uit Midden-Oosten klaarstomen voor profbestaan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Krijgen we de volgende jaren meer renners uit het Midden-Oosten in het peloton? Wel als het van de ploeg van Dylan Teuns afhangt. Dat is dan ook de Bahreinse formatie Bahrein-Merida. Dat gaat vanaf volgend jaar met een eigen opleidingsploeg beginnen.

Dylan Teuns is sinds zijn vertrek bij BMC bezig aan zijn eerste jaar bij Bahrein-Merida en ziet de ploegleiding dus al snel uitpakken met dit nieuwe initiatief. Verschillende WorldTour-teams hebben al een eigen opleidingsploeg en Bahrein-Merida heeft inmiddels besloten dat het niet achter kan blijven.

BAHREIN CYCLING ACADEMY

Die nieuwe opleidingsploeg zal in 2020 op de been worden gebracht en luisteren naar de naam Bahrein Cycling Academy. Bedoeling is om de grootste talenten uit het Midden-Oosten te verzamelen en daar dan een continentale ploeg mee te vormen.

Ongetwijfeld hopen ze bij Bahrein ook door deze jongeren van een optimale begeleiding te voorzien, dat er binnen enkele jaren ook voldoende renners uit de regio kunnen doorstromen naar de ploeg voor de WorldTour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties