Tiesj Benoot doet verhaal van absolute horrorcrash: "De achterruit verbrijzelde volledig"

Tiesj Benoot doet verhaal van absolute horrorcrash: "De achterruit verbrijzelde volledig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zijn valpartijen en er zijn valpartijen. Daar kan veel verschil tussen zitten en dan vooral wat de gevolgen betreft. Wat Tiesj Benoot meemaakte tijdens Parijs-Roubaix, wens je niemand toe. Toen hij samen met van Aert achtervolgde, vloog Benoot gewoonweg door de ruit van de wagen van Jumbo-Visma.

Benoot was al eerder in de koers ten val gekomen, maar dat was slechts een peulenschil vergeleken met dit incident. "Op een gegeven moment zat de auto van Jumbo-Visma voor mij en plots gooit hij alles dicht. Ik kon niet meer reageren en ben vol tegen de koffer gevlogen. De achterruit verbrijzelde volledig", legt Benoot uit in GvA.

Het werd vervolgens nog erger. "Een motorrijder achter mij kwam ook nog ten val en vervolgens viel hij tegen mij. Ik ben met de ziekenwagen afgevoerd naar het ziekenhuis van Valenciennes. In dat halfuur na de val dacht ik dat het niet serieus zou zijn. Maar toen ik van de brancard stapte, was mijn schouder serieus gezwollen. Foto's wezen uit dat mijn sleutelbeen gebroken is."

Voor hetzelfde geld breek ik mijn nek 

Daar blijft het niet bij. "De dokters vrezen ook voor een spierscheurtje rond het bekken of in het bovenbeen. Mijn voorjaar zit er helaas op." Al is de slotconclusie dat het veel slechter had kunnen aflopen. "Ik neem niemand iets kwalijk. Maar ik besef ook dat ik aan veel erger ben ontsnapt. Voor hetzelfde geld breek ik mijn nek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties