Fabian Cancellara vernedert de concurrentie en pakt op indrukwekkende wijze goud

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Fabian Cancellara vernedert de concurrentie en pakt op indrukwekkende wijze goud

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fabian Cancellara heeft op indrukwekkende wijze de olympische tijdrit naar zijn hand gezet. In zijn laatste seizoen als profrenner reed Spartacus in Rio de concurrentie aan flarden. Dumoulin pakte het zilver, Froome de bronzen plak.

Leopold König zette in de eerste golf van renners de eerste echte richttijd neer. Tim Wellens had op een bepaald ogenblik de beste tijd aan het eerste en tweede tussenpunt, maar de indeling van de Lotto Soudal-renner was niet echt goed. Wellens zakte uiteindelijk ver weg in de uitslag.

Eerste richttijg König

Over naar de favorieten dan. Geraint Thomas was de volgende favoriet die een prima tijd neerzette aan de finish. De Welshman ging ruim onder de tijd van König. Ondertussen was Fabian Cancellara aan een absolute toptijd bezig. Bij alle tussenpunten zette Spartacus een sterke tijd neer.

Bij het vierde tussenpunt ging de Zwitser maar liefst nét geen minuut onder de toptijd van Rohan Dennis. Jonathan Castroviejo had met 1u13'21" de beste tijd aan de finish neergezet. Maar Fabian Cancellara verpulverde die tijd van de Spanjaard en ging er maar liefst 1'06" onder, goed voor olympisch goud.

Even later deed Tom Dumoulin nog beter dan de tijd van Castroviejo, maar het was absoluut niet voldoende om in de buurt van Cancellara te komen. De Nederlander pakte het zilver, Chris Froome kwam als laatste binnen en moest tevreden zijn met de bronzen medaille.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties