Ook BMC-ploegmaat onder de indruk van Van Avermaet: "Het heeft al vaak tegengezeten, Greg verdient dit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ook BMC-ploegmaat onder de indruk van Van Avermaet: "Het heeft al vaak tegengezeten, Greg verdient dit"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De gouden medaille van Greg Van Avermaet op de Spelen in Rio werd bij veel renners op gejuich onthaald, zo ook bij zijn team BMC. Na de eerdere lof van manager Jim Ochowicz, was ook Ben Hermans onder de indruk van de prestatie van Van Avermaet.

"Ik wist dat hij super goed aan het rijden was en dat hij heel gemotiveerd was", zegt Ben Hermans bij Wielerkrant. "Toen ik hem voor de wegrit hoorde, had hij zelf een beetje twijfels. Alles zat mee, zoals hij op voorhand had gezegd. Alles moest dan ook meezitten op zo'n zwaars parcours."

Beetje geluk

Maar Hermans beseft ook dat er wat geluk bij kwam kijken. Zeker na de valpartij van Vincenzo Nibali en co. "Die drie waren weg en die gingen ze nooit meer inhalen. Maar dat is koers, hé", aldus de BMC-ploegmaat. "Het heeft ook al vaak tegen gezeten, dus Greg verdient dit."

En dat terwijl Van Avermaet enkele maanden geleden zijn sleutelbeen brak na een val in de Ronde van Vlaanderen. "Hij was na de val meteen gemotiveerd om nieuwe goede prestaties neerzetten. Ik wist dat hij niet veel conditie verloren had", besluit Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties