Philippe Gilbert wil scoren, maar: "Eerst bekijken hoe ik van Rio recupereer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Philippe Gilbert wil scoren, maar: "Eerst bekijken hoe ik van Rio recupereer"

Van 11 tot en met 14 augustus wordt in Noorwegen de Arctic Race of Norway gereden. Philippe Gilbert wil er een goede prestatie neerzetten, maar het is volgens de BMC-renner afwachten hoe hij van de Spelen in Rio recupereert.

"Met de sterke ploeg die we hebben, moeten we focussen op ritzeges, zeker met een 'puncher' zoals Philippe Gilbert", laat ploegleider Klaas Lodewyck weten. "Het is essentieel dat we geen tijd verliezen in de eerste rit en dan zijn er twee dagen waar we een gooi naar een ritzege kunnen doen."

Ik hoop een goed resultaat neer te zetten - Philippe Gilbert

"Als je ritten wint, dan kom je ook in aanmerking voor een goed algemeen klassement", aldus de BMC-ploegleider. Voor Philippe Gilbert is het de eerste keer dat hij aan de start komt in de Arctic Race of Norway. "Het is mijn eerste keer hier, maar mijn broer heeft hier al gekoerst en zei me dat het zeer leuk is", zegt Gilbert.

"Mijn vriend en voormalige ploegmaat Thor Hushovd zit mee in de organisatie van de koers, dus ik hoop hier een goed resultaat neer te zetten. Maar eerst zal ik moeten bekijken hoe ik recupereer van mijn tripje naar Rio", besluit de Belgische kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties