🎥 Verliezer van de dag Geraint Thomas bijzonder geïrriteerd na teleurstellende tijdrit

🎥 Verliezer van de dag Geraint Thomas bijzonder geïrriteerd na teleurstellende tijdrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geraint Thomas was misschien wel de verliezer van de dag in de tijdrit in de Giro. De Welshman verloor bijna twee minuten op Tadej Pogacar.

Aan het eerste tussenpunt beperkte Geraint Thomas de schade nog tot acht seconden met Tadej Pogacar, maar aan het tweede tussenpunt liep de achterstand al op tot 40 seconden. Daar kwam op de slotklim nog meer dan een minuut bij. 

"Het lag niet aan de omstandigheden. Ik voelde me eigenlijk wel oké, maar kwam gewoon wat tekort vandaag", reageerde Thomas kort bij Eurosport. "Ik kon niet diep genoeg gaan", ging hij verder. 

Thomas was duidelijk geïrriteerd door de vragen, zeker nadat hem gevraagd werd waarom zijn ploeggenoten wel een goede tijdrit rijden. Ganna, Sheffield en Arensman werden tweede, derde en vierde. "Ja, thanks."

INEOS Grenadiers gelooft nog in Thomas

Ploegleider Zak Dempster gaf wat meer uitleg. "We zijn niet de eerste ploeg die afgeslacht wordt door Pogacar, maar we gaan zeker ook niet de laatste zijn. Ik denk dat onze mannen een heel goede tijdrit hebben gereden, met vooral Filippo, Thymen en Magnus."

"G (Thomas, nvdr.) kwam wat tekort op die laatste klim, zo eerlijk moeten we ook zijn. Rome is echter nog ver. Geraint was niet tevreden met zijn prestatie, maar er kan nog veel gebeuren. We blijven ons elke dag smijten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties