Brute pech voor Cian Uijtdebroeks in zoektocht naar tijdwinst

Brute pech voor Cian Uijtdebroeks in zoektocht naar tijdwinst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Cian Uijtdebroeks is zijn witte trui kwijt aan Luke Plapp, maar kan de komende weken daar nog iets aan gaan doen. In de etappe van zaterdag moet hij het wel doen zonder een ploegmaat minder jammer genoeg.

De Giro trekt vandaag opnieuw de bergen in. De aankomst van de achtste rit ligt bovenop Prati di Tivo, een beklimming van eerste categorie. Voor Cian Uijtdebroeks een mogelijkheid om proberen de witte trui te heroveren.

En eventueel ook wat tijd terug te winnen richting een mogelijke top-5 of top-3. Dat zal Uijtdebroeks wel moeten gaan doen zonder Christophe Laporte. Hij zal er in de achtste etappe niet meer bij zijn voor zijn team.

Geen Laporte meer in Giro

De renner van Visma - Lease a Bike heeft forfait moeten geven. De Fransman is nog niet volledig hersteld van zijn val in de vijfde etappe en dus gaan we de Europese kampioen niet meer terug zien in het peloton van de Giro.

Zijn team heeft op de sociale media laten weten dat het niet meer lukt voor Laporte om de koers verder te zetten. En dus heeft Uijtdebroeks een ploegmaat minder om hem bij te staan in de bergen. Toch wel een domper.

Cian Uijtdebroeks staat momenteel zevende in de stand. De komende weken wil hij graag nog een paar plaatsen proberen te stijgen in de stand - al heeft zijn team inmiddels laten weten dat ze meer mikken op ritzeges.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties