Van Vleuten is niet alleen: De vijf meest opvallende valpartijen ooit

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Van Vleuten is niet alleen: De vijf meest opvallende valpartijen ooit

Toen Annemiek Van Vleuten ongemeen hard op het asfalt smakte in de Olympische wegrit bij de vrouwen, hielden we ons hart vast. Dat ze zeker niet alleen is, bewijzen deze vijf meest opvallende valpartijen. Opgelet, het laden van de filmpjes kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Marcus Burghardt (2010)

Vaak zijn vreemde obstakels de oorzaak van valpartijen. Toen Marcus Burghardt tegen de vlakte ging, was het zowaar een hond die hem voor de wielen kwam lopen.

Johnny Hoogerland (2011)

De Spanjaard Juan Antonio Flecha en Nederlander Johnny Hoogerland werden in 2011 dan weer zomaar van de sokken gereden door een wagen van de Franse televisie. Hoogerland stond na afloop met tranen in de ogen van de pijn toen hij z'n bollentrui ontving.

Laurent Jalabert en Wilfried Nelissen (1994)

De crash die de carrière van Laurent Jalabert helemaal veranderde werd veroorzaakt door agenten in de laatste bocht voor de finish. De Belgische kampioen Nelissen knalde er vol op en nam de halve groep mee. Jalabert moest aan z'n vrouw beloven nooit meer een massasprint te rijden en schoolde zich om tot klassiek renner.

Jens Voigt (2009)

Één van de akeligste crashes was die van Jens Voigt in de Tour van 2009. Heel vergelijkbaar met Van Vleuten ging hij pardoes onderuit in de afdaling.

Fränk Schleck (2008)

Zonder twijfel de meest miraculeuze ontsnapping van deze vijf komt op naam van Fränk Schleck. Hij viel in de Ronde van Zwitserland het ravijn in, maar kon gelukkig op een boom rekenen om zijn val te breken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties