Waarom we toch nog een zevende medaille kunnen pakken ... en wel vandaag!

Waarom we toch nog een zevende medaille kunnen pakken ... en wel vandaag!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze taekwondoka's konden geen medaille pakken en dus werd er in het algemeen al besloten dat we zullen eindigen op zes medailles: 2 keer goud, 2 keer zilver en 2 keer brons. Of valt er toch nog iets uit de kast? We zouden niet helemaal verrast zijn én wel hierom.

De meeste kanshebbers op een medaille (Van Acker en Milanov werden vooral genoemd) hebben het niet waargemaakt, terwijl het leeuwendeel van de medailles die we haalden vrij onverwacht kwamen.

Dus kijken wij vandaag bijzonder hard uit naar wat Elke Vanhoof misschien wel kan. In de kwalificaties eindigde ze zesde, in haar halve finales zou ze zich samen met Buchanan, Smulders en Crain moeten kunnen plaatsen voor de grote finale.

In de finale is alles mogeljk voor Vanhoof

Dan is een Olympisch diploma alvast binnen en is alles bonus. Waar de halve finales nog in drie manches zijn, is de finale in 1 manche beslist. En daarin ligt een bijzonder grote kans in het BMX. Vanhoof gelooft in het principe van alles of niets, net als velen in haar sport.

Maar dat er plots meerderen op de grond liggen en onze Belgische zo vrije baan heeft naar een medaille? Dat kan zeker en vast. Zeker ben je in die sport nooit. De reeksen beginnen om 18.30 uur, de finale is voorzien rond 20 uur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties