Update: Bouhanni is zijn zege in de Vattenfall Cyclassics kwijt na manoeuvre

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Update: Bouhanni is zijn zege in de Vattenfall Cyclassics kwijt na manoeuvre

Naast de eerste rit in lijn in de Vuelta werd er ook in de Vattenfall Cyclassics in Hamburg gekoerst. In volle finale werd een trio van aanvallers nog ingerekend en Nacer Bouhanni won de massasprint van het pak. Maar na een manoeuvre werd de zege aan Caleb Ewan gegeven.

Update: Nacer Bouhanni is zijn zege kwijt aan de Australiër Caleb Ewan. Bouhanni week in de sprint af van zijn lijn en ontnam zo de renner van Orica-BikeExchange de kans om te winnen.

De Vattenfall Cyclassics is een WorldTour-klassieker waar elk jaar de beste sprinters zich met elkaar meten. Maar in deze editie was het wel heel erg nipt voor de sprintersploegen.

In de laatste honderden meters van de Duitse klassieker reed een trio, met als bekendste naam Alessandro De Marchi (BMC), nog op kop. De sprintersploegen vatten de sprinters net op tijd. In de massasprint - waar nog een zware valpartij gebeurde - kwam Giacomo Nizzolo iets te vroeg op kop.

Sterke Bouhanni

Bouhanni kwam uit het wiel en pakte alsnog de bloemen. De Fransman bleef Caleb Ewan en John Degenkolb voor. Van de absolute topsprinters genre Marcel Kittel en André Greipel was er in de finale geen sprake.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties